vrijdag 11 juni 2010

handdoek voor de juf


r

Voor de juffen van mijn kids maakte ik deze handdoek.


Het is woensdag Juffen-dag, dan vieren de juffen gezamelijk hun verjaardag omdat ze allemaal vlak bij elkaar jarig zijn.


Het idee heb ik van iemand van Sancho gepikt. (waarvoor mijn dank)
Vind het resultaat zelf erg geslaagd!


Ik heb ze zelf de tekst laten schijven en er zo weinig mogelijk aan veranderd. Alleen bij mijn jongste waren er wat spaties nodig en wat letters die naar de volgende zin moesten om het leesbaar te krijgen, maar als je 4 bent dan mag dat.
De witte handdoek is voor mijn zoon´s juf. Ik heb hem niet gewezen op de taalfouten, hij is 7 (en wordt getest op dislectie want in het echt heet hij natuurlijk gewoon Twan!). Maar dit is wel zo echt. Nu hoop ik alleen dat zijn klasgenootjes er niks van zeggen...

3 opmerkingen:

 1. Idd een dyslectische tekst maar oh zo schattig.
  Enneh ik ben zelf ook dyslectisch maar kan me prima reden dankzij mijn vroegere juf kan ik nu lezen anders had ik dat nooit gekunt.
  Maar met schrijven ook problemen met d of t dubbelzetters f of v s of z en meer van dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben ook een dislect, dat heeft hij van mij, ik heb vroeger heeeel veeel moeten lezen van mijn moeder, dat heeft wel geholpen! als dislect moet je alle woorden kennen alsof het plaatjes zijn. Lang leve Word zeg ik altijd maar, bij twijfel check ik mijn spelling (ik ben ook een ramp). Dat heeft als voordeel dat ik nu wel direct zie dat een woord niet klopt als iemand anders het verkeerd spelt of speld.....? (haha dat weet ik dus niet, omdat beide woorden bestaan, waarschijnlijk heel herkenbaar haha). Het voordeel is dat je er wel erg creatief van wordt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twan is misschien wel een Fries... wij schrijven namelijk fan = van en foar = voor!
  Ik vind het in ieder geval erg leuk geworden en erg origineel!

  BeantwoordenVerwijderen