vrijdag 23 september 2011

flessen en potten schortjes

Het lijkt net alsof ik de afgelopen weken niks heb gedaan. Dat is natuurlijk niet zo maar er waren nu eenmaal andere dingen die eerst moesten.
We zijn weer in de herfst beland en dat houd in Oogsten. Eerst de pruimen en nu de appels en peren.
Niet dat we een boomgaard hebben maar de bomen die er staan hebben heel erg hun best gedaan dit jaar. Dus wat doe je dan met al dat fruit. Je kunt proberen het weg te geven maar dat levert slechts een beperkte verminderen van de 'fruitberg' op. Hoeveel appels en peren kan een mens opeten?
Laten verrotten is de makkelijkste manier maar zo ben ik niet opgevoed, het is gezond en lekker dus zonde om niet te verwerken.
Dus...... we hebben de afgelopen weken fruit ingemaakt. Zo ontstond er appelmoes (gek mam, deze smaakt echt naar appeltjes ?!), een hele wintervoorraad stoofperen, appelstroop welke gemaakt is van alleen appels en dus zonder bieten. Bieten? ja suikerbieten, in rinseappelstroop zit voornamelijk suikerbiet. En een heleboel jam. Appeljam, appel-perenjam, bramenjam, frambozenjam, pruimenjam.
En echt appel-perensap, het ziet er een beetje uit als modderwater maar het is HEERLIJK, zelfs ik, van nature anti-sap drinker vind dit lekker. Zoonlief werkt gemiddeld een liter per dag weg dus ik verveel mij niet.
En als ik dan al die potjes en flessen zie dan moet ik daar iets mee, dan moet er nog iets creatiefs gebeuren. Alleen een stukje stof over de dop kan maar dan bedoelde ik niet.
Ik had meer dit idee in mijn hoofd;

En het ziet er nu erg gezellig uit in de voorraadkast.

5 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk en origineel idee.
  Een trots bezit in je kast.

  groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Wat ziet het er gezellig uit allemaal!

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige schortjes!Dan smaakt alles nog lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat heb je dat leuk gedaan en wat ziet dat er heerlijk uit. Ik was al blij dat we twee weken appels konden eten van ons kleine boompje. Super he, als dat uit je tuin komt.

  BeantwoordenVerwijderen